Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Az es3 formátumú cégkivonat

Az es3 formátumú cégkivonatAz online ügyintézés rohamos elterjedésének köszönhetően egyre több dokumentumból létezik elektronikus formátum. Itt most nem a pdf-ekre gondolunk, hanem speciális fájl formátumokra, melyek hiteles formában tartalmazzák az adatokat. Az egyik ilyen formátum az es3-as fájl formátum, amely elektronikus aláírással és időbélyeggel rendelkező dokumentumot jelent, általában cégkivonatok és egyéb hivatalos dokumentumok elektronikus formátumaként használatos.

Az es3 formátumú cégkivonat ugyanazokat az információkat tartalmazza, mint a többi cégkivonat típus, a különbség csak a formátum és a hitelesítés típusa között van. A tartalmát tekintve tehát teljesen mindegy, hogy melyik cégkivonatot választjuk, mindegyik a dokumentum kiállításának pillanatában hatályos információkat tartalmazza, a különbségek a formátumban és a hitelesítési szintekben lesznek.

Az es3 cégkivonat mindenképpen elektronikus formátumot jelent, olyannyira, hogy kinyomtatva a dokumentum elveszíti hitelességét. Ennek az oka, hogy a digitális aláírás csak elektronikusan megnyitva létezik, csak így ellenőrizhető. Az es3 fájlok megnyitásához egy speciális programra van szükség, melynek a neve s-szignó. Ez a program ingyenesen letölthető, bárki számára hozzáférhető. Ugyan ingyenes programról van szó, de mindenképpen csak akkor igényeljünk es3 cégkivonatot, ha azt a másik fél biztosan elfogadja. Ha viszont elfogadják, akkor jelentősen leegyszerűsíti az elektronikus ügyintézést, ugyanis hiteles dokumentumokat lehet így beküldeni. Nem véletlen, hogy sok helyen már kifejezetten kérik, hogy es3 típusú dokumentumokat küldjünk be, ha lehetséges.