Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Céges adatok igazolása külföldön

Céges adatok igazolása külföldönEgyre több olyan cég van, amely nem csak hazánkban, hanem külföldön is tevékenykedne, tevékenykedik. Ahogy hazai ügyintézések során, úgy külföldön is szükség lesz igazolásokra, dokumentumokra szinte minden egyes szerződéskötés esetén. Szintén hasonló a hazai helyzethez, hogy külföldön is a cégkivonat lesz az, amivel igazolni lehet a vállalkozásra jellemző adatokat.

Két lehetőség áll rendelkezésünkre, az egyik a hiteles cégkivonat lefordíttatása vagy ugyanilyen dokumentum az idegen nyelvű hiteles cégkivonat is, a másik pedig az Apostille cégkivonat.

Az egyszerű idegen nyelvű hiteles cégkivonatot csak akkor válasszuk, ha előtte megbizonyosodunk arról, hogy azt el fogja fogadni a külföldi partnerünk. Ez a típusú cégkivonat ugyanis alapvetően magyarországi felhasználásra alkalmas, akkor is, ha pl. angol nyelven van. Ennek ellenére előfordulhat, hogy elfogadják külföldön is, érdemes rákérdezni, mivel az ára jóval kedvezőbb, mint az Apostille cégkivonat ára.

Az Apostille cégkivonat a külföldi ügyintézések során elfogadott cégkivonat típus. Ez a dokumentum is tulajdonképpen hiteles cégkivonat, de egy felülhitelesítést tartalmaz, amely alkalmassá teszi arra, hogy külföldön elfogadják. A felülhitelesítéssel bizonyítják, hogy a cégkivonatot egy a kiadásra jogosult személy állította ki. Amire még figyelni kell Apostille cégkivonat igénylésekor, hogy az igényléskor meg kell adni, hogy melyik országban lesz felhasználva, enélkül nem állítanak ki Apostille cégkivonatot.