Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Így válassz építőipari szakembert

Így válassz építőipari szakembertÉpítkezéskor, felújításkor nem olyan egyszerű megtalálni a legjobb szakembereket, sőt, gyakran sikerült kimondottan rossz szakembert kifogni egyeseknek. Mutatunk néhány tippet, melyek segítségével meg lehet könnyíteni az építőipari szakember választást.

A legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy csak az árakat nézik, és a legolcsóbb szakember mellett döntenek. Természetesen lehet az olcsók között is jó szakembert találni, és a drágán dolgozók sem biztos, hogy jobb munkát végeznek. Épp emiatt ajánlott a következő szempontokat is mérlegelni.

Ha lehetőségünk van rá, akkor mindig ellenőrizzük a szakemberek referenciáit, kérdezzük meg korábbi ügyfeleiket arról, hogy mennyire voltak elégedettek a munkájukkal. Ez persze nagyvárosokban nem olyan könnyen megy, de kisebb városokban nem olyan nehéz találni egy-két referenciát a szakemberekhez.

A munka minősége mellett a gyorsaság is fontos szempont lehet. Ha határidőre szeretnéd, hogy elkészüljenek a munkák, akkor olyan szakembert keress, aki ezt szerződés formájában vállalja is. A szóban történő megegyezésből sok jó nem szokott kisülni, az aláírt kötbéres szerződéssel azonban már lehet jogi útra menni adott esetben.

A munkadíj mellett az anyagköltség még az, ami a költségek számottevő részét kiteszi. Vannak szakemberek, akik kedvezményes áron tudják beszerezni a szükséges anyagokat kapcsolataiknak köszönhetően.