Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

A lézeres szőrtelenítés lehetséges mellékhatásai

A lézeres szőrtelenítés lehetséges mellékhatásaiAhogy szinte minden kezelésnek, beavatkozásnak, úgy a lézeres szőrtelenítésnek is lehetnek mellékhatásai. Általában ezeket a kezelést végző szalonban, klinikán is elmondják az első kezelés előtt, de érdemes ezekkel megismerkedni.

A lézeres szőrtelenítés mellékhatásait elsősorban az okozza, hogy a kezelés hő bevitellel jár, ami gyakorlatilag égést jelent. A kezelés hatására égési sérülések keletkezhetnek a bőrön. Szerencsére ezek a sérülések túlnyomó többségében enyhék, de egyes esetekben komolyabb sérülések is előfordulhatnak.

Az égési sérülés enyhébb formája, hogy a bőr hasonlóan viselkedik lézeres szőrtelenítés után, mint napozáskor, tehát elsötétülhet, „bebarnulhat”. Ha barnulás nem is jelentkezik, de a lézeres szőrtelenítést követően a bőr kipirosodik.

Nagyon ügyelni kell arra, hogy a szemeknél nem szabad alkalmazni a lézeres szőrtelenítést. Ha mégis alkalmazzák, akkor szemsérüléshez vezethet. Ez nem kimondottan mellékhatás, hanem inkább az eszközök nem megfelelő használata, de meg kell említeni.

A lézerrel kezelt területek érzékennyé válhatnak, fájdalmasak lehetnek. Ez gyakori mellékhatás, viszonylag hamar elmúlik. Hasonlóan gyakori a kezelt területen történő viszketés is.

Inkább érzékeny bőrűek esetén jelentkező mellékhatás a hegesedés. A hegesedés néhány napig állhat fenn, és magától elmúlik.

Fontos, hogy a kezelést végző szakember tanácsait, előírásait fogadjuk meg, ezzel lehet ugyanis minimálisra csökkenteni a mellékhatások kialakulásának esélyét.