Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Miért jó az inverteres klíma?

Miért jó az inverteres klíma?Ha klíma vásárlás előtt állunk, akkor rengeteg különböző gyártó még több készüléke közül választhatunk. Egy valamiben azonban mindenki egyetért, hogy inverteres klímát kell venni.

Az inverteres klíma a készülék működését jellemzi. Az inverteres készülékek úgy működnek, hogy a beállított hőmérséklethez szükséges optimális teljesítménnyel működnek, szemben a régebbi készülékekkel. A régebbi, ún. on/off klímák amikor működtek, akkor maximális teljesítményt adtak le, ha pedig elérte a hőmérséklet a beállított hőfokot, akkor kikapcsoltak. Az inverteres klíma működése ennél sokkal előnyösebb több szempontból is.

Az egyik legfontosabb szempont természetesen az energiafogyasztás, amiben az inverteres klíma sokkal jobban teljesít. Egy inverteres klíma akár 30-35 százalékkal is kevesebbet fogyaszthat, mint az on/off megfelelője, ami jelentős megtakarítást jelent az áramszámlán. Ez a megtakarítást úgy éri el az inverteres klíma, hogy amikor megközelíti a hőmérséklet a kívánt hőfokot, akkor visszavesz a teljesítményéből, és alacsony fogyasztással működik tovább.

Az alacsonyabb teljesítménnyel működés miatt az inverteres klímák működés közben sokkal halkabbak, mint a régi készülékek. Emiatt akár hálószobában is bátran használhatók, nem kell attól tartani, hogy nem fogunk tudni pihenni a klíma zajától.

További előny, hogy az inverteres klímákkal fűteni is lehet, ami a jelenlegi gázárak mellett nem elhanyagolható tudás. Egyre többen vannak, akik inverteres klímákkal oldják meg otthonuk teljes fűtését is a nyári hűtés mellett.