Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szepilonavendeglo.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

A cégkivonat beszerzésének leggyorsabb módja

A cégkivonat beszerzésének leggyorsabb módjaA cégkivonat egy olyan dokumentum, amire gyakran szükség van, és az is gyakran előfordul, hogy valaki az utolsó pillanatra hagyja a beszerzést, és közvetlenül a határidő előtt kell megoldani a cégkivonat beszerzését. Ilyenkor a személyes cégkivonat beszerzés nem igazán lehetséges, és van is ennél egy sokkal gyorsabb megoldás, mégpedig az online cégkivonat igénylés.

Ha elektronikus formátumú dokumentumra van szükségünk, akkor nincs gyorsabb megoldás az online igénylésnél, mert a pár perces folyamat végén a rendszer automatikusan kiküldi a cégkivonatot a megadott e-mail címre. Az elektronikus formátumú dokumentumok a hiteles és az e-hiteles cégkivonat is. A hiteles változat általában pdf formátumú, az e-hiteles pedig egy speciális, es3-as formátumot jelent, mert ez elektronikus aláírással van hitelesítve. Mivel az elektronikus dokumentumok elkészítése és küldése teljesen automatikus, ezért ez munkaidőn kívül és munkaszüneti napokon is ugyanígy működik.

Ha közhiteles cégkivonatra van szükségünk, akkor viszont 1-2 munkanapot várni kell majd. A közhiteles cégkivonat papír alapú dokumentum, így azt nem fogják tudni elektronikus úton kiküldeni, de maga a folyamat így is viszonylag gyors online igénylés esetén. Általában az igénylést követő első munkanapon elkészítik a közhiteles cégkivonatot, a következő munkanapon pedig már meg is érkezik a dokumentum. Arra kell csak ügyelni, ha ilyen esetben is előre kell fizetni a dokumentum elkészítéséért, nem lehet közhiteles cégkivonatot sem utánvéttel kérni.